Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Dr. Oetker Vakondtúrás Torta süteménypor 435 g

Részletes termékadatok

További leírás

SOS Gyermekfalu Magyarország
Támogatjuk a családot
Dr. Oetker
www.oetker.hu

Jellemzők

További hozzávalók: margarin, tojás, tej, banán, tejszín, víz
Fantázia torta

Előírt terméknév - Teljes termékmegnevezés

Süteménypor

Átlagos tápértékek

Elkészített süteményben: 100 g Elkészített süteményben: 1 szeletben (kb. 141 g) Elkészített süteményben: 1 szeletben %*
Energia: 1122 kJ 1582 kJ
269 kcal 397 kcal 19%
Zsír: 17 g 23 g 33%
amelyből telített zsírsavak: 9,3 g 13 g 65%
Szénhidrát: 26 g 36 g 14%
amelyből cukrok: 18 g 25 g 28%
Rost: 1,1 g 1,5 g
Fehérje: 3,6 g 5,1 g 10%
Só: 0,39 g 0,55 g 9%
A termékből 2 db tojás (M méretű), 100 g margarin (70% zsírtart.), 75 ml tej (1,5% zsírtart.), 600 ml habtejszín (30% zsírtart.), 100 ml víz és 3 db banán hozzáadásával 12 szelet sütemény készíthető.
*Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal).
Tárolása Minőségét megőrzi a zárófedélen jelzett hónap végéig.
Száraz, hűvös helyen tartandó!

Tárolási típus
Szobahőmérsékletű
Összetevők Süteménypor: cukor, BÚZALISZT, BÚZAKEMÉNYÍTŐ, 5,4% zsírszegény kakaópor, térfogatnövelő szerek (difoszfátok, nátrium-karbonátok), rizskeményítő, emulgeálószerek (zsírsavak poliglicerin észterei, zsírsavak mono- és digliceridjei), aroma, Krémpor: cukor, dextróz, zselatin, módosított burgonyakeményítő, aromák, sűrítőanyag (nátrium-karboxi-metil-cellulóz), 13% csokoládépehely: cukor, kakaómassza, zsírszegény kakaópor.
Allergének Tartalmazhat: TEJ, TOJÁS, SZÓJA, DIÓFÉLÉK.
Használati utasítások Süteménypor kakaós kevert tésztához csokoládépehellyel és krémporral, tejszínes-banános torta készítéséhez

A doboz tartalma:
275 g süteménypor
100 g krémpor
60 g csokoládépehely

További hozzávalók:
Tortaforma: kb. Ř 26 cm

Tortaalaphoz:
100 g lágy margarin
2 db tojás (M-es)
75 ml tej

Krémhez:
3 db banán
600 ml hideg habtejszín
100 ml hideg víz

Alsó-felső sütés: kb. 170°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150°C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

1. Tortaalap elkészítése:
A tortaformát sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük. A süteményport egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a margarint, a tejet és a tojásokat, majd az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig keverjük. A tésztát az előkészített tortaformába öntjük, és a tetejét elsimítjuk. A formát a sütő középső részében lévő sütőrácsra tesszük, és a süteményt megsütjük. Sütés után a tortát kivesszük a formából, és hűlni hagyjuk.

2. Sütemény formázása:
A kihűlt tésztát egy tortatálra helyezzük. Egy kanál segítségével kb. fél cm mélyen a képen látható módon a torta közepét kivájjuk úgy, hogy a torta szélén 1 cm-es peremrészt hagyunk. A tésztadarabokat egy edénybe morzsoljuk.

3. Torta összeállítása:
A banánokat meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk. Vágott felükkel lefelé a tortában kivájt mélyedésbe helyezzük. A hideg habtejszínt konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A krémport és a kimért vizet egy magas falú keverőtálba öntjük, és kézi habverővel fél perc alatt simára keverjük. A felvert tejszínt két részletben hozzáadjuk, és óvatosan belekeverjük a csokoládépelyhet is. A krémet a tésztára halmozzuk úgy, hogy félgömb formát kapjunk. Tetejét megszórjuk a tésztamorzsával. Tálalásig a tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Nettó mennyiség 435g
Kapcsolat:
Gyártó címe:
Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft.,
9241 Jánossomorja,
Franck u. 38-40.
Forgalmazó címe:
Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft.,
9241 Jánossomorja,
Franck u. 38-40.
Vevőszolgálat:
Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft.,
9241 Jánossomorja,
Franck u. 38-40.
Receptek, tippek, információk
Dr. Oetker Mesterkonyha
Tel.: 06-80-638-537 (OET-KER)
www.oetker.hu
FE02